Fosile- Minerale -Cristale-Roci

Toate sunt pulbere de piatra. Chiar si gandurile sunt pulberea stancilor launtrice framantate de vanturile si apele destinului.

vineri, 27 decembrie 2013

Amprente de amoniti in nodul, de silex, gasit in direct, in Budesti, Valcea

5 comentarii:

  1. De stiam, iti luam si tie una. Am gasit doua, dar pe una am abandonat-o. Asta e...

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt curios totusi in Budesti pe ce rau ati fost? Acela ce vine dinspre Arges (parca Samnic sau ati urcat pe afuluentul Samnicel ce vine dinspre deal unde e calea ferata neterminata) sau direct pe Olt?


    La Multi Ani si un an nou fericit

    RăspundețiȘtergere
  3. Dragul meu, toate raurile enumerate de tine au lucruri interesante.Am strabatut si strabat inca absolut toate raurile din zona noastra.De la Caineni pana dincolo de Mamu, Dragasani. Foarte frumoase lucruri am gasi pe Topolog, daca tot faci naveta spre Bucuresti si esti tentat sa opresti. Dar toate acestea in decurs de ani de zile si multe mii de ore de cautari.Nu exagerez deloc.Pietre frumoase se gasesc in Muntii Metaliferi, pe Valea Muresului, fara prea mare efort. In alta ordine de idei, Paraul Samnic urca multi km spre satul Coasta unde exista rezervatia paleontologica Golesti. Paraul Samnicel urca abrupt si extrem de dificil de cotrobait sus pe deal, prin noroaie si prabusiri de teren.Are doar piese foarte mici, cat un zar sau putin mai mari de jasp, in special. Ultimii 3,4 km pe care ii parcurge Samnicul pana a se varsa in Olt sunt inaccesibili.Pe Olt, practic, nu la Bunesti, ci la Raureni, exista o plaja uriasa de pietre unde te poti aventura, dar cu frica.Este un brat de apa care se opreste si se porneste cand da drumul la Hidrocentrala.Sincer nu prea stiu cum functioneaza, dar eu caut pe acolo cu urechile ciulite.Deci, daca vrei sa cauti pietre pleaca de la primul raul de langa tine si...cauta.Iti trebuie pasiune, rabdare si capacitate introspectiva, pentru ca pietrele frumoase nu vin des si nici usor. La multi ani!

    RăspundețiȘtergere